Про наші Бренди

26.07.2019

Виберіть бренд зі списку


AEG

 AEG   торговельна марка побутової техніки та електроніки.

AEG раніше була німецькою компанією, виробляла устаткування для енергетики і займалася машинобудуванням. Заснована вона була в 1883 році. Назва AEG утворено від "Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft", що в перекладі з німецької означає "Загальна електрична компанія".

Сьогодні торгова марка AEG входить в портфель брендів таких груп компаній, як Electrolux Group і Clatronic Group: велику побутову та вбудовану техніку для кухні AEG є шведський концерн Electrolux Group, а дрібну побутову техніку і електроніку AEG представляє компанія ETV, що входить до складу німецької групи Clatronic Group.

Країна збірки техніки AEG залежить від типу продукції:

  • Угорщина   однокамерні і двокамерні холодильники, морозильники
  • Італія   двокамерні холодильники, пральні машини фронтальні і з сушкою, посудомийні машини, витяжки, газові варильні панелі, газові та електричні духові шафи
  • Польща   пральні машини, сушильні машини, електричні плити, електричні духові шафи
  • Франція   пральні машини з вертикальним завантаженням
  • Туреччина   витяжки
  • Китай   вентилятори, ваги, ванночки для ніг, фени, електробігуді, епілятори, магнітоли і електроніка
  • Румунія   плити
  • Німеччина   електричні варильні панелі, духові шафи
  • Великобританія   вбудовані мікрохвильові печі

Подивитися всі товари марки AEG


BOSCH

BOSCH — німецький бренд, під якими виробляється різноманітна побутова техніка для дому і кухні: велика, дрібна, кліматична техніка для індивідуального догляду.

Компанія Bosch (повна назва Robert Bosch GmbH) заснована в далекому 1886 році в Штутгарті німецьким інженером і підприємцем Робертом Бошем.

В 1967 році Bosch спільно з компанією Siemens об'єднуються в групу компаній BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH, яка здійснює виробництво, продаж та сервісне обслуговування побутової техніки по всьому світу. Причиною об'єднання стало бажання обох компаній розширити асортимент продукції, що випускається (як відомо, Bosch займалася виробництвом холодильників, а Siemens — пральних машин). Однак на початку 2015 року BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH повністю переходить під управління Bosch в якості дочірнього підприємства і змінює назву на BSH Hausgeräte GmbH.

BSH Group або BSH Hausgeraete GmbH — власник безлічі брендів. Для російського ринку відомі в основному бренди Bosch, Gaggenau, Siemens, Neff, придбаний в 1981 році, і польський Zelmer, якого BSH поглинула в 2013 році.

До складу Bosch входить компанія Bosch Thermotechnik GmbH — виробник систем кондиціонування повітря, опалення та підігріву води (водонагрівачі, котли). 

Країна складання наданої техніки Bosch залежить від типу продукції:

  • Китай — пральні машини, багатокамерні холодильники, мультиварки, фени, плойки, щипці, праски, чайники, тостери, блендери, ваги, міксери, м'ясорубки, тримери для трави, ванночки для ніг, пилососи, соковижималки, капсульні кавоварки
  • Словенія — окремостоячі і вбудовані кавоварки, кавомолки, блендери, міксери, праски, скиборізки, м'ясорубки, кухонні комбайни
  • Іспанія — електричні духові шафи, газові та електричні варочні панелі, праски прості і з парогенератором, компактні посудомийні машини
  • Чехія — деякі чайники
  • Туреччина — електричні духові шафи, пральні машини, газові та електричні плити, деякі пилососи,  скиборізки, витяжки козиркові
  • Німеччина — електричні духові шафи, електричні варочні панелі, пральні машини, посудомийні машини, витяжки, термопоты, пилососи, однокамерні холодильники, морозильники, всі вбудовувані холодильники та морозильники
  • Південна Корея — холодильники Side by Side
  • Росія — пральні машини, холодильники двокамерні
  • Польща — пральні машини, сушильні машини, посудомийні машини
  • Словаччина — пральні машини з вертикальним завантаженням
  • Білорусь — мікрохвильові печі
  • Греція — електричні плити
  • Великобританія — газонокосарки, вбудовані мікрохвильові печі
  • Італія — газові духові шафи
  • Франція — вбудовувані пароварки

Подивитися всі товари марки Bosch


CANDY

Candy — італійський бренд, під яким проводиться велика побутова техніка.

Компанія Candy була заснована в 1945 році. Спочатку це була механічна майстерня, яку заснував італійський винахідник Еден Фумагалли, а вже пізніше компанія виробляла побутову техніку.

З 70-х років компанія активно скуповує заводи інших виробників побутової техніки, щоб швидше вийти на світовий ринок:

  • 1970 рік — куплений завод кухонних плит La Sovrana Italia
  • 1985 рік — куплений виробник холодильників, пральних машин і сушарок Zerowatt
  • 1987 рік — куплений французький виробник плит і вбудовуваної техніки Rosieres
  • 1995 рік — куплений виробник пилососів Hoover
  • 2005 рік — куплений російський завод «Веста» у місті Кірові і торгова марка пральних машин «Вятка»

Сьогодні Candy Hoover Group володіє торговими марками Candy, Hoover, Вятка, Rosieres, Otsein-Hoover, Zerowatt, Helkama-Hoover, Iberna, Gias.

Під брендом Candy виробляють холодильники, плити, мікрохвильові печі, пральні, сушильні та посудомийні машини, вбудована техніка для кухні.

Історія компанії Candy починається з 1945 року, коли була випущена пральна машина під скромною назвою «Модель 50» ( Modello 50). Тоді ніхто не міг передбачити, що в майбутньому такі агрегати будуть користуватися великим успіхом. Справа в тому, що перша машина прала повільно, видаючи при цьому великий шум. Тому магазини не хотіли зв'язуватися з даним товаром. Керівництву навіть довелося везти агрегат на Міланську Ярмарок, що відбулася в 1946 році. Як не дивно, пральна машина сподобалася простим відвідувачам і щасливим покупцям. Тут же велике замовлення на реалізацію «Моделі 50» оформила торгова мережа Eden Fumagalli. Перша італійська пральна машина офіційно надійшла в продаж! Перша, але далеко не остання.

Заснував компанію Candy Енцо Фумагалли. Але найбільшого прогресу досягли вже його сини - Низо і Пеппіно. Вони налагодили даний серійне виробництво пральних машин, коли збиранням побутових приладів займається роботизована техніка.

Вищезгадана «Модель 50» була напівавтоматичного пральною машиною, що володіє центрифугою. Засновник компанії розумів, що подібний помічник по дому далекий від досконалості. Енцо став наймати у своє підприємство талановитих інженерів, які прагнуть придумати щось нове. У результаті вже через 6 років на світ з'явилася перша повністю автоматична пральна машина. Від ідеалу вона теж була далека, але з нею прати було вже набагато простіше. З тих пір в Candy не припиняють шукати чергові інновації, впроваджуючи їх у своє виробництво. Рік за роком пральні машини стають все більш і красивіше. Не кажучи вже про те, що стали з'являтися інші види побутової техніки під брендом Candy. Наприклад, зараз легко можна знайти в відповідних магазинах посудомийні машини. Всі побутові прилади навчилися економити воду і електрику, що позитивно позначається на товщині гаманця споживача.

В 40-ті роки XX століття сталася ще одна важлива подія: компанія відкрила своє представництво за кордоном. Місцем розташування нового офісу була обрана Франція. Хто б міг подумати, що через кілька десятиліть бренд Candy буде присутня на ринках величезної кількості країн! А в 70-ті роки італійський виробник побутової техніки виріс до таких розмірів, що керівництво прийняло рішення поглинати інші відомі в ті дні компанії. Першими були придбані підприємства, що знаходяться на території рідної країни. До поглинання вони займалися виробництвом духовок, плит, холодильників і морозильних камер. Тоді ж відбулося підписання договору з Kelvinator America. Воно дозволило почати розповсюдження продукції Candy на території США.

У 80-ті роки поглинання італійських фабрик продовжилося. Стало зрозуміло, що саме Candy буде особою Італії на ринку побутової техніки. У 1980 році була куплена британська компанія Kelvinator UK разом з її фабрикою в Англії. Через кілька років стартувало виробництво сушарок для білизни і кухонних плит. Перші сушіння — це було щось новеньке для жителів Європи. До цього багато люди сушили білизну традиційним способом, розвішуючи його у ванній, на балконі або на вулиці. Тепер же з'явилася можливість придбати спеціальний прилад для цих справ. На такий крок зважилися далеко не всі європейці. Адже для такої машини необхідно було знайти місце, якого у багатьох квартирах катастрофічно не вистачало. Та й вартість перших моделей була надто високою.

А адже зараз про машини для сушіння білизни згадає не кожна людина. Справа в тому, що техніка дійшла до такого рівня, що функцію сушіння вдалося впровадити в пральні машини. Звичайно, подібні моделі коштують набагато дорожче. Але зате вони істотно економлять місце і усувають необхідність розвішувати білизну на мотузці. Такі пральні машини Candy виробляє вже багато років.
Процес поглинання інших компаній продовжився в 90-ті роки. Італійський виробник побутової техніки скупив майже всіх своїх дрібних конкурентів. Проте керівництву так і не вдалося поглинути яку-небудь велику рибу. У зв'язку з цим Candy доводиться грати в цінову війну з LG, Samsung, Whirlpool та іншими компаніями. Так техніка від Candy Group з аналогічними характеристиками практично завжди коштує дешевше.

XXI століття принесло багато проблем. Побутову техніку стали купувати в менших кількостях. У зв'язку з цим зростання прибутку почав помітно падати. Зате виробник відкрив для себе нові ринки. Так в 2005 році були підписані контракти відразу з двома російськими підприємствами. Одне з них — кіровський завод «Веста», знайомий по пральним машинам «Вятка-Автомат». Тепер на цьому заводі працюють не тільки над створенням власних машин під оновленим брендом Vyatka, але і над складанням продукції Candy.

Зараз Candy Group - це величезний конгломерат. Річний оборот сягає 1 млрд євро. Всього з конвеєрів підконтрольних заводів сходить до 6 мільярдів одиниць побутової техніки щорічно.

Країни-виробники Candy

Країна збірки техніки Candy залежить від типу продукції:

  • Китай — посудомийні машини, деякі пральні машини, витяжки, вбудовувані холодильники, варильні панелі, вбудовані мікрохвильові печі
  • Туреччина — плити, варильні панелі, електричні духові шафи
  • Чехія — вбудовувані холодильники
  • Італія — електричні варочні панелі, газові духові шафи, вбудовані пральні машини
  • Франція — електричні варочні панелі
  • Румунія — вбудовувані витяжки

Подивитися всі товари марки Candy


 

SIEMENS

Siemens — німецька торгова марка, під якою випускається різна велика побутова техніка.

Компанія Siemens AG заснована в 1847 році під назвою Telegraphen-Bauanstalt Siemens & Halske німецьким інженером, винахідником і вченим Вернер Сіменс спільно з Іоганном Гальске. Спочатку компанія займалася різними роботами в області точної механіки і оптики, электротелеграфией, а також створенням электромедицинских приладів. Сьогодні ж це великий німецький концерн, діяльність якого розвинена у різних сферах: виробництва електротехніки, електроніки, світлотехніки, транспорту, медичного та енергетичного обладнання.

В 1967 році Siemens спільно з компанією Bosch увійшла до об'єднання під назвою BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH, яка стає однією з найбільш популярних компаній-виробників побутової техніки в усьому світі. Однак у 2015 році об'єднання повністю переходить під контроль компанії Bosch і змінює назву на BSH Hausgeräte GmbH, але за умовами угоди зобов'язується виробляти і випускати побутову техніку під брендом Siemens протягом тривалого періоду часу.

Бренд Siemens був так само відомий як марка стільникових телефонів, яка користувалася особливою популярністю в Росії. Телефони проводив підрозділ компанії — Siemens Mobile, заснований у 1985-му році. Але не витримавши конкуренції в 2005 році Siemens Mobile було визнано збитковим і в тому ж році продано компанії BenQ.

Подивитися всі товари марки Siemens


Electrolux

Electrolux — торговельна марка шведського виробника побутової техніки для дому і кухні.

Компанія Electrolux AB заснована в 1919 році в результаті злиття компаній Elektromekaniska AB (займалася випуском двигунів і двигунів) і AB Lux (займалася випуском гасових ламп). Сьогодні це один з найбільших в світі виробників побутової техніки і професійного устаткування зі штаб квартирою в Стокгольмі (Швеція) і є другим за величиною виробником побутової техніки після Whirlpool.

За свою історію Electrolux поглинула чимало компаній. Наприклад, у 1984-му році вона придбала італійську Zanussi, в 1995-м — німецького виробника AEG Hausgeräte GmbH. Тому сьогодні шведська корпорація Electrolux утворює міжнародну групу компаній під назвою Electrolux Group, яка є власником більше сорока торгових марок. Ось лише деякі з них: AEG, Zanussi, Zoppas, Eureka, Molteni, Wascator і багато інші.

У вересні 2014 року була укладена угода про придбання підрозділу з виробництва побутової техніки компанії General Electric. Сума угоди склала $3,3 млрд. Однак вона зірвалася в кінці 2015 року під тиском Міністерства юстиції США.

Продукція Electrolux відноситься до середнього і високого цінового сегмента. В асортиментну лінійку входить велика різноманітність дрібної і крупної побутової техніки, а також під брендом Electrolux випускається кліматичне і професійне обладнання.

Країни-виробники Electrolux

Країна складання побутової техніки залежать від типу продукції:

  • Угорщина — однокамерні і двокамерні холодильники, морозильники, пилососи
  • Італія — двокамерні холодильники, пральні машини фронтальні і з сушкою, посудомийні машини, витяжки, газові варильні панелі, газові духові шафи, електричні духові шафи
  • Україна — пральні машини з фронтальним завантаженням
  • Польща — пральні машини, сушильні машини, посудомийні машини, електричні плити, електричні духові шафи
  • Франція — пральні машини з вертикальним завантаженням
  • Туреччина — витяжки
  • Китай — чайники, блендери, тостери, кавоварки, водонагрівачі, конвектори, масляні обігрівачі, мобільні кондиціонери, спліт-системи, пилососи
  • Румунія — газові та електричні плити
  • Чехія — мийки повітря
  • Німеччина — електричні варильні панелі, духові шафи
  • Великобританія — вбудовані мікрохвильові печі
  • Заводи компанії розташовані в Швеції, Угорщини, Італії, Франції, Іспанії, Румунії, Польщі, Великобританії, Німеччини, США, Україні, Бразилії та інших країнах світу.

Подивитися всі товари марки Electrolux


Gorenje

Gorenje — словенська бренд малої та великої побутової техніки.

Назва бренду Gorenje походить від села Gorenje, де була заснована компанія.

Компанія Gorenje

Gorenje d.d. — словенська машинобудівна компанія, світовий виробник побутової техніки зі штаб-квартирою в Веленє.

Gorenje входить в десятку найбільших виробників побутової техніки в Європі. Близько 95% всієї продукції, що виробляється на заводах компанії, йде на експорт.

У 2005 році компанія Gorenje купила чеський завод по випуску плит MORA, а трохи пізніше — голландського виробника побутової техніки ATAG. У 2010 році компанія поглинула шведську ASKO. У 2013 році компанія Panasonic купила 13% акцій Gorenje. Причиною цієї взаємовигідної угоди стало бажання збільшити прибутковість і конкурентоспроможність Gorenje і Panasonic на європейському ринку.

В 2018 році компанію Gorenje купив китайський виробник побутової техніки і електроніки Hisense.

Продукція Gorenje представлена величезним асортиментом великої та дрібної побутової техніки для дому і кухні (холодильники, пральні машини, пилососи, праски, м'ясорубки та ін), а також і кліматичним обладнанням (водонагрівачі та зволожувачі повітря).

Словенська компанія Gorenje відома зараз чи не в усьому світі. Її продукцію можна зустріти в багатьох магазинах, що торгують побутовою технікою. Найбільше цінуються газові та електричні плити Gorenje, мають прекрасний зовнішній вигляд і не найвищу вартість. Однак настільки популярною компанія була не завжди.

Як все починалося

У середині 1940 сам виробник Gorenje ще не існував, проте його історія почалася саме з цієї позначки. Справа в тому, що в повоєнний час югославського народу жити було неймовірно складно. Населення потребувало сільськогосподарському обладнанні. Проводити ж йому було нікому. На щастя, кілька підприємців взяли на себе сміливість заснувати великі і дрібні майстерні. Одна з них розташувалася в селі Gorenje. У 1950 році невелика фірма була перейменована в Окружне підприємство по металлопереработке. Можна сказати, що саме в цей момент народилася компанія Gorenje, в якій працювало всього десять чоловік.

У березні 1953 року первісне керівництво підприємства змінив Іван Ателшек. Це був амбітний чоловік, який бажав регулярно підвищувати ефективність роботи компанії. Він у короткі терміни розширив виробничий асортимент. Однак це все ще була не побутова техніка, а обладнання для різних фабрик. Зокрема, в ті часи з конвеєра сходили фруктові преси та молотарки. Іван Ателшек здогадався патентувати задумки входять в штат інженерів. У результаті за кілька років у підприємства накопичилося понад 150 патентів. Продукція одержала міжнародне визнання, їй стали вручати всілякі нагороди.

Виробництво плит

В сучасну Gorenje компанія почала перетворюватися в 1958 році. Трансформація почалася з відкриттям нового заводу. На ньому було запущено виробництво плит і печей на твердому паливі. Вони поширювалися під брендом «Тобі». Дану продукцію чекав неймовірний успіх. Чисельність працівників у наступні п'ять років зросла в десять разів! Іван Алташек намагався модернізувати завод, здійснивши перехід на серійне виробництво. Керівник став брати на роботу лише відданих справі людей, готових розлучитися з частиною зарплати, щоб на ці гроші купували більш сучасні верстати й поліпшували приміщення. Це серйозно позначалося на ефективності праці. Працювати на підприємстві ставало все простіше.

Поступово стали відкриватися заводи і в інших містах. Так було запущено виробництво в Веленє. Це був неймовірний за тими мірками завод, оснащений найкращим обладнанням, яке складно було відшукати десь ще в Югославії. Збільшений масштаб виробництва плит та іншої продукції дозволив керівництву задуматися про експорт. В Югославії про Gorenje знали практично всі, чому б не почати поставляти плити в інші країни?

Спочатку керівництво зробило спробу дрібного експорту. В 1961 році було вирішено відправити в Німеччину всього 200 кухонних плит. Закордонні покупці відзначили високу якість техніки, в результаті стало зрозуміло, що продукція хороша не тільки за югославським мірками. Поступово був запущений експорт в інші країни. Одночасно керівництво відкрило власний дизайн-центр, в який набиралися тільки талановиті люди. Зараз його знають під назвою Gorenje Design Studio. Саме за рахунок відкриття цього окремого підприємства зовнішній вид побутової техніки став значно поліпшуватися.

Розширення асортименту

Керівники Gorenje розуміли, що на одних кухонних плитах заробляти великі гроші неможливо. Тому інженери працювали і над іншими видами побутової техніки. В 1964 році з конвеєра заводу в Веленє стали сходити пральні машини. Вони були автоматичними, чому дивувалася переважна більшість югославських громадян. Вже через шість років компанія випускала понад 200 тисяч пральних машин щорічно. За мірками це була неймовірна цифра, адже масовий експорт все ще не був налагоджений.

Техніка рік за роком ставала все складніше. Якщо перші моделі плит практично ніколи не ламалися, то з пральними машинами ситуація була не так райдужно. Югославам довелося відкривати сервісну службу, в яку люди зверталися для ремонту продукції Gorenje. Дана подія відбулася в 1967 році. Надалі сервісна служба тільки розширювалася. Зараз окремі офіси розташовуються не тільки на території Словенії, але і в інших країнах.

Плита, пральна машина - яких представників великої побутової техніки ми знаємо? Звичайно ж, це холодильники і морозильні камери. Випуск подібної продукції стартував у 1968 році. Компресійні холодильники теж полюбилися жителям Югославії. Виявилося, що зберігати продукти можна не тільки десь в льосі. У 80-ті роки вироблялось понад 300 тисяч одиниць холодильно-морозильної техніки щорічно.

На цьому керівництво не зупинилося. Почалося створення лінійки малої побутової техніки. Для цього навіть була запущена спеціальна програма БУДИНОК. А ще в 1970-ті роки на одному з заводів стали збирати кухонні меблі. При цьому знову використовувалися оригінальні рішення, які надходили з дизайн-студії.

Gorenje, як і багато інші великі підприємства, регулярно поглинала інші компанії, розширюючи свій вплив на світовому ринку побутової техніки. У 1978 році в результаті численних злиттів штат підприємства становив уже 20 тисяч чоловік.

Міжнародна інтеграція стартувала в 1972 році, коли був відкритий офіс у Мюнхені. Але наступні роки компанія все ж намагалася жити за рахунок власного ринку. Все змінилося з розпадом Югославії в 1991 році. На щастя, керівництву вдалося вийти на численні зарубіжні ринки. Зараз бренд Gorenje присутня в Німеччині, Польщі, Росії, Іспанії та багатьох інших країнах.

У 2006 році компанія придбала велике чеське підприємство Mora Moravia, а трохи пізніше — голландського виробника побутової техніки ATAG. У 2010 році до складу Gorenje d.d. увійшла шведська компанія ASKO.

Gorenje продовжує покращувати свою продукцію. Творці регулярно працюють над дизайном пральних машин, плит та іншої побутової техніки. Також йде робота по зниженню негативного впливу на навколишнє середовище. Зокрема, словенська фірма одна з перших відмовилася від використання озоноруйнуючих газів.

Подивитися всі товари марки Gorenje


Liebherr

Liebherr — німецька торгова марка холодильників і морозильників преміум-класу.

Компанію Liebherr заснував Ганс Лібхерр (Hans Liebherr) у 1949 році. Штаб-квартира знаходиться в місті Біберах-ан-дер-Рис (Німеччина). Холдингова компанія групи Liebherr — Liebherr-International AG — розташована в місті Бюль (Швейцарія) і є сімейним підприємством донині.

Розпочала свою діяльність компанія з виробництва будівельної техніки. Пізніше прийнято рішення займатися випуском холодильного обладнання, а в 1954-му році вийшов перший холодильник. Через рік налагоджується серійне виробництво.

В групу Liebherr входять близько 130 компаній всього світу. Напрямки діяльності:

  • машинобудування (виробництво самоскидів, підйомних кранів і ін);
  • комплектуючі для авіації (займається підрозділ компанії Liebherr Aerospace);
  • холодильне обладнання (займається підрозділ Liebherr-Hausgerate).

Компанія Liebherr бере свій початок в 1949 році, коли молодий амбітний інженер Ганс Лібхерр зважився відкрити фабрику з виробництва будівельної техніки.

Такий вид діяльності був обраний неспроста. Багато європейські міста після Другої Світової війни опинилися в напівзруйнованому стані. Особливо це стосувалося Німеччини. Будівельна техніка користувалася тоді не просто великий, а величезною популярністю. Перший баштовий кран тут же отримав нагороду на промисловій виставці, що відбулася у Франкфурті-на-Майні.

З тих пір майже нічого не змінилося. Компанія продовжує випуск баштових кранів, так і більш дрібної продукції. Наприклад, підприємство займається випуском бетономішалок, екскаваторів і навіть високошвидкісних залізничних вагонів.

Ви можете навіть не підозрювати, що в безпосередній близькості від вашого будинку працює будівельна техніка Liebherr. Більше того, компанія працювала навіть над створенням пасажирського літака Airbus A380.

Ще підприємство створює і постачає кар'єрні вантажівки. Мабуть, це єдина продукція, яка здатна скласти конкуренцію БелАЗам. Ці автомобілі вміють перевозити аж до 400 тонн вантажу! Здивувати пересічного людини можуть і автомобільні крани. Наприклад, Liebherr LTM 11200-9.1 має в своєму складі найдовшу телескопічну стрілу. Підняти такий кран здатний до 1200 тонн вантажу.

Виробництво будівельної техніки відразу стало приносити більший прибуток. Здавалося б, навіщо переходити до чогось ще? Можна розвивати цей напрям, практично не розглядаючи варіанти виходу на інші ринки. Але керівництво Liebherr в 1954 році зважився на експеримент. Воно запустило у виробництво холодильники. Виявилося, що така продукція теж користується попитом! Перші моделі вийшли зручними і надійними, що покупцям дуже сподобалося. З тих пір з конвеєра холодильники сходять постійно. Останнім часом заводи Liebherr випускають до 1,5 млн холодильників щорічно.

Кухонні прилади не відразу стали такими, якими ми їх знаємо зараз. Перші холодильники вимагали регулярного розморожування, в них містилося мала кількість продуктів харчування і напоїв. Однак навіть в ті роки існували експериментальні моделі, наділені унікальними технологіями. Такі холодильники могли складатися з чотирьох вертикальних секцій, кожна з яких охолоджувалася за допомогою окремого випарника. Така система отримала найменування FrostSafe. Подібні інновації впроваджувалися інженерами буквально кожне десятиліття.

В 1971 році компанія Liebherr зважилася на випуск холодильника, обладнаного електронним управлінням! Однак прижив такий вид управління наскільки пізніше. Ще один цікавий агрегат — це Liebherr GS 5211. Даний холодильник отримав у своє розпорядження «пискавку». Вона видавала гучний звук при підвищенні температури в морозильній камері вище певної позначки. Це рятувало власника від проблеми випадково відкритих дверцят, коли кухонний прилад починав розморожуватися.

У 1980-ті роки європейці почали замислюватися про згубний вплив холодильників на природу. Адже в їх складі використовувався озоноруйнуючий газ. При виході з ладу техніки даний газ міг вирватися на свободу. Компанії Liebherr довелося думати над вирішенням цієї проблеми. В результаті був здійснений перехід на озонобезпечний хладагент, дана подія сталася в 1993 році. Багато інші виробники холодильників зробили це тільки через 2-3 роки.

Сучасні холодильники Liebherr відповідають усім можливим стандартам якості. Майже всі моделі володіють підтримкою технології No Frost, бореться з інеєм і утворенням льоду. В результаті такі холодильники ніколи не вимагають розморожування. Дивно, але перші холодильники з такою системою з'явилися ще в 1987 році!

В даний час асортимент побутової та комерційної холодильної техніки Liebherr максимально широкий, компанія і донині випускає продукцію такого найвищої якості, оснащений такими технологіями, що стає законодавцем моди на довгі роки. Їй наслідують, продукцію копіюють, придумують аналогічні функції і схожі назви, але все одно поки нікому не вдалося створити нічого краще, не вдалося стати першими.

Країни-виробники Liebherr — Німеччина, Австрія, Болгарія

Всі холодильники Liebherr випускаються на трьох заводах, розташованих у Німеччині, Австрії та Болгарії. Найбільшою продуктивністю відрізняється заснований в 1954 році завод в німецькому місті Ошенхаузен. Значно пізніше, в 1981 році, була відкрита фабрика в австрійському Лінці. Болгарський завод Liebherr був відкритий в 2000 році в місті Маріца. Він оснащений сучасним виробничим обладнанням, якого ще немає на німецькій, ні на австрійській фабриках холодильників.

Подивитися всі товари марки Liebherr


Hoover

Hoover — американська марка побутової техніки, що належить групі компаній Candy Group.

Компанію Hoover заснував у 1908 році Вільям Хувер, підприємець з Огайо. Саме компанія Hoover випустила перший в світі пилосос.

У 1919 році пилососи Hoover почали продаватися у Великобританії — країну, з якої пилососи Hoover пізніше поширилися по всьому світу. Тут у 1932 році було відкрито конструкторське бюро, яке займалося розробкою пилососів, однак основні виробничі потужності перебували в США, в штаті Огайо.

Hoover в США (Hoover U. S.) була частиною групи компаній Whirlpool Group, але в 2006 році була продана холдингу Techtronic Industries за $107 млн. У 1993 році компанія Hoover UK/Europe відокремилася від Hoover U. S. і пізніше була куплена групою компаній Candy Group. І Techtronic Industries, і Candy Group є власниками бренду і логотипу Hoover.

Подивитися всі товари марки Hoover


Miele

Miele — німецький бренд, під яким проводиться елітна побутова техніка.

Miele & Cie. KG була заснована в 1899 році в Німеччини Карлом Милі і Райнхардом Цинканном як завод по виробництву олійниць і молочних сепараторів. З 1903 року налагоджено виробництво пральних машин. Пізніше асортимент розширювався, але не тільки побутовою технікою: компанія випускала автомобілі і велосипеди.

На сьогоднішній день Miele, будучи сімейним бізнесом, управляється четвертим поколінням Милі і Цинканн.
Філії та дистриб'ютори продають техніку Miele майже в 100 країнах світу. Компанія налічує 16 000 працівників, з них більша частина працює в Німеччині. Штаб-квартира Miele розташована в Ґютерсло, Вестфалія.

Бренд Miele придбав популярність завдяки високій якості своєї продукції і відноситься до преміум-класу на ринку побутової техніки. Асортимент продукції включає в себе пральні, посудомийні та сушильні машини, холодильники (виробляються на заводі компанії Liebherr), вбудована техніка, витяжки, кавоварки та пилососи.

Історія компанії Miele почалася в далекому 1899 році, коли підприємці Карл Міеле і Рейнхард Зинканн вирішили об'єднати зусилля і заснувати новий завод. Він отримав найменування Miele & Cie. На підприємстві тут же почали збиратися центрифуги, потрібні для гідроелектростанцій і різних фабрик. Однак підприємці розуміли, що подібна продукція буде користуватися попитом далеко не кожен день. Тому через пару років вирішено було використовувати одну зі своїх центрифуг для заснування власної фабрики (на основі старенької млини в Герцеброке). 11 співробітників на ній стали виробляти молоко. Ось з такої простої продукції почалася історія Miele.

Пізніше засновники компанії приступили до виробництва олії. Реклама компанії свідчила, що масло Miele — це кращий вибір для будь-якої сільської жінки.

Зараз вже складно сказати, що саме підштовхнуло двох підприємців на зміну курсу. Як би те ні було, а вже в 1903 році німці стали виробляти пральні машини. Це були ще не звичні нам автомати. Ті прилади тільки допомагали жінці прати, для чого вони були наділені важелем у вигляді гойдалок. Не можна сказати, що цю продукцію чекав великий успіх. Але стало зрозуміло, що в майбутньому компанія стане виробляти тільки подібні прилади.

Незабаром творці здогадалися забезпечити пральну машину електричним двигуном. Подібний агрегат з'явився на світ в 1911 році. Він вважався дуже небезпечним, так як деяких домогосподарок било струмом. А ще траплялися випадки, коли нутрощі машини чи не перемелювали жінкам руки. Це легко пояснити: перші моделі являли собою дерев'яну балію з розташованими поруч двигуном і механічними важелями. Убезпечити подібні побутові прилади вдалося лише через кілька років.

Продукцію Miele охоче купували. У керівництва з'явилися гроші, які негайно вирушили на створення 143 автомобілів. Вони були випущені в період між 1912 і 1914 роками. Кожен примірник коштував 5100 німецьких марок. Незабаром стало ясно, що компанія поки не може відповідати високим вимогам автомобілебудування. Тому керівництво повернулося до створення побутової техніки.

У 1914 році на світло з'являється пральна машина Miele Nr. 40. Дана модель використовувала в своєму складі гідравлічний двигун. По суті це був справжній трансформер, так як пральну машину можна було пристосувати і для інших цілей. Однак вона все ще являла собою загрозу для життя (хоча особливо небезпечні елементи сховалися в металевих коробках).

незабаром компанія пішла на незвичайний крок. Вона стала надавати 10-річну гарантію на свою продукцію! Це стосувалося як пральних машин, так і візків або м'ясорубок. В 1921 році на вулиці і в газетах почала з'являтися реклама продукції Miele. Так про неї дізналися навіть у віддалених куточках Німеччини.

Дивно, але підприємство в ті часи продовжувало створювати молочні продукти. Цим займалася мала молочно-товарна ферма. Найбільшою популярністю у населення продовжувало користуватися масло.

Знаменна подія трапилася в 1923 році. Тоді світ побачила пральна машина Miele Nr. 50. Вона знову мала електродвигуном. І тепер вона трохи більше була схожа на ті прилади, які випускаються у наш час. Деревина відтепер йшла тільки на виготовлення підставки. Інші частини створювалися з металу. Навіть ємність для білизни і води.

Через рік була відкрита нова фабрика. Вона зайнялася виробництвом велосипедів. Це теж частина історії компанії. Зараз вже складно підрахувати, скільки за минулі 100 років силами Miele було вироблено велосипедів. Самі старі моделі наразі високо цінуються серед колекціонерів. Хоча тоді вони коштували небагато, так як нічого примітного в цих велосипедах не було. За винятком високої надійності.

З 1925 року почалося виробництво пральних машин барабанного типу. Вони були призначені для прання великої кількості білизни. Ставили їх у ресторани, лікарні, готелі та інші твердження. Для домашнього використання подібні машини були не придатні. Пояснюється це тим, що вони працювали за допомогою газу або вугілля. Надалі виробництво таких пральних машин було припинено з появою електрики навіть у дрібних населених пунктах.

Пам'ятаєте радянський пилосос «Ракета»? Такий побутовий прилад виробляла і компанія Miele. Перший його примірник зійшов з конвеєра в 1931 році. Пилосос відрізнявся підтримкою великої кількості насадок, завдяки яким можна було чистити практично будь-яку поверхню, а також вузький простір між трубами.

У подальшому компанія тільки збільшувала темпи виробництва побутової техніки, велосипедів та інших виробів. Відзначити слід лише ще одна подія. Воно відбулося в 1951 році. Інженери здогадалися змінити форму пральних машин. З конвеєра стала сходити модель Miele Nr. 75S. Вона вийшла дуже елегантною і компактною. Прямокутна форма дозволяла з легкістю розмістити машину на кухні або у ванній. Всі небезпечні механізми виявилися заховані під корпусом.

Зараз Miele продовжує виробляти різну побутову техніку. Це не тільки згадані вище пральні машини та пилососи. З конвеєра сходять мікрохвильові печі (їх виробництво почалося в 1977 році), газові та електричні плити, посудомийні машини (перша модель з'явилася на світ в 1987 році) і навіть кавоварки. Техніка Miele відноситься до преміум сегменту і являє собою втілення німецької якості.

Подивитися всі товари марки Miele


NEFF

NEFF — німецька торгова марка елітної побутової техніки для кухні, що належить групі компаній BSH.

Компанія Neff була заснована в 1877 році (тоді вона називалася Carl Neff Herd und Ofenfabrik) слюсарем Карлом Андреасом Неффом родом з невеликого міста Bretten на південному заході Німеччини. Спочатку компанія спеціалізувалася на випуску вугільних печей.

З 1981 року Компанія Neff входить до складу групи компаній BSH (BSH Hausgeraete GmbH). На російському ринку марка Neff з'явилася лише в 2005 році.

Під торговою маркою Neff виробляється техніка преміум-сегмента, має високу якість і продуктивність в поєднанні з сучасними дизайнерськими рішеннями.

Країна збірки техніки Neff залежить від типу продукції:

  • Німеччина — витяжки, вбудовувані холодильники і морозильники, варильні панелі, електричні духові шафи, вбудовані нвч і пароварки, вбудовувані пральні машини, посудомийні машини, вбудовані шафи для підігрівання посуду
  • Іспанія — холодильники окремостоячі, варильні панелі, посудомийні машини з винесеною панеллю керування
  • Словаччина — вбудовані кавоварки
  • Франція — вбудовані грилі
  • Італія — витяжки

Подивитися всі товари марки NEFF


Telefunken

Telefunken — торговельна марка електроніки, права на використання якої зараз належать біліше п'ятдесяти компаніям.

Telefunken раніше був німецьким виробником теле - і радіоапаратури, заснованим в 1903 році. Компанія з'явилася в результаті наукових розробок фахівців з Siemens і AEG. У 1941 році AEG викупила частку в Siemens, і стала повноправним власником компанією Telefunken. У 1967 році AEG і Telefunken остаточно об'єдналися, але із-за фінансових труднощів, об'єднана компанія почала розпродаватися по частинах вже в 1972-му році, а до 1996-го року зовсім припинила своє існування.

Бренд AEG дістався шведської компанії-виробнику Electrolux. А під брендом Telefunken, за ліцензійною угодою, зараз можуть випускати продукцію інших виробників. Наприклад, телевізори під торговою маркою Telefunken для європейського ринку збираються на заводі турецької компанії Vestel.

Під брендом Telefunken випускаються телевізори, планшети, смартфони, DVD-плеєри, DVBT-2 приставки, аудіосистеми, магнітоли, радіоприймачі, автомобільні акумулятори та зарядні пристрої.

Досягнення

  • Інженери компанії Telefunken брали активну участь у розвитку стандарт мовлення PAL
  • У компанії більше 20 000 патентів

Подивитися всі товари марки Telefunken


LG

LG — південнокорейський бренд, який належить одному з найбільших виробників електроніки і побутової техніки   компанії LG Electronics.

LG розшифровується як Lucky Goldstar, об'єднуючи назви компаній Lucky і Goldstar, в результаті злиття яких і народився цей бренд.
Компанія LG Electronics

LG Electronics Inc. — один з провідних світових лідерів в області виробництва електроніки, побутової техніки, засобів мобільного зв'язку.

Компанія є дочірнім підприємством фінансово-промислової групи LG Group, що включає в себе ще більше 40 компаній, діяльність яких пов'язана з електронікою, хімічною промисловістю та телекомунікаційним обладнанням.

У загальній складності в штаті компанії, включаючи поширені по всьому світу дочірні підприємства, працюють понад 90 000 чоловік в більше 100 різних напрямках.

До складу LG Electronics входять п'ять підрозділів:

  • LG Home Entertainment (виробництво і продаж телевізорів, аудіо - і відеотехніки, моніторів і ноутбуків)
  • LG Home Appliance (виробництво і продаж великої та дрібної побутової техніки)
  • LG Air Conditioning and Energy Solutions (виробництво та продаж систем кондиціювання та очищення повітря)
  • LG Business Solutions (постачальник B2B рішень)
  • LG Mobile Communications (виробництво і продаж мобільних телефонів, смартфонів і планшетів)

Країна збірки техніки LG залежить від типу продукції:

  • Росія — двокамерні холодильники, пральні машини, телевізори
  • Китай — Side by Side холодильники, міні-холодильники, СМА з сушкою, DVD - і Blu-ray плеєри, музичні центри і магнітоли, мікрохвильові печі, пилососи, планшети
  • Південна Корея — Side by Side холодильники, пилососи та роботи-пилососи
  • Польща — багатокамерні холодильники
  • Туреччина — спліт-системи
  • В'єтнам — пилососи, планшети, смартфони

Подивитися всі товари марки LG


LOEWE

LOEWE — німецький бренд, під яким виробляються телевізори і електроніка преміум-класу.

Історія Loewe AG почалася в 1923 році. Саме тоді брати Леве заснували в Берліні компанію Radiofrequenz GmbH, а трохи пізніше — виробника електронних ламп Loewe-Audion GmbH і виробника гучномовців і резисторів Loewe Radio GmbH.

У 1924 році група компаній братів Леве придбала завод радіоприймачів і компанію Eudarit-Pressgut GmbH, яка володіла патентами на об'єднані радіолампи.

Сьогодні в Loewe AG працює більше 1000 співробітників. Половина обороту компанії припадає на експорт. Loewe AG має представництва і дистриб'юторів в Бельгії, Франції, Італії та Австрії.

Головний офіс знаходиться в Кронахе, Баварія.

Країна-виробник LOEWE — Німеччина

Завод компанії Loewe AG знаходиться в Кронахе, Баварія.

Подивитися всі товари марки Loewe


Panasonic

Panasonic — японський бренд побутової техніки та електроніки.

Корпорація Panasonic заснована в 1918 році і спочатку носила назву Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works. Головний офіс знаходиться в японському місті Кадоме.

Panasonic як торгова марка з'явилася в 1955 році. Саме слово Panasonic утворено від «pan» («все») і «sonic» («звуковий»), т. к. спочатку під цією торговою маркою випускалося аудіообладнання.

З початку 1960-х років компанії належав контрольний пакет акцій JVC, розробника стандарту побутового відео VHS. У 2007 році контрольний пакет акцій JVC був розпроданий групі інвесторів.

У 2009 році було підписання угоди про злиття з компанією Sanyo. Panasonic придбала  50,19% акцій Sanyo за 404 млрд ієн ($4,6 млрд).

На сьогоднішній день в компанію входить 638 підприємств. Основні торгові марки, під якими випускається продукція:

  • Panasonic — побутова техніка і електроніка (плазмові панелі, фотоапарати, телефони, DVD-плеєри, мультиварки, хлібопічки, блендери, пилососи, прилади особистого користування;
  • Technics — професійна аудіотехніка;
  • Lumix — суббренд цифрових фотокамер компанії Panasonic: від компактних до дзеркальних.

Торгові марки, більше не використовуються компанією з 2008 року:

  • National — побутова електроніка для японського ринку;
  • Quasar — недорога побутова електроніка для ринку Північної Америки;
  • Ramsa — професійне аудіообладнання.

Країна збірки техніки Panasonic залежить від типу продукції:

  • Таїланд — холодильники, термопоты
  • Чехія — телевізори
  • Білорусь — телевізори, мікрохвильові печі
  • Росія — телевізори
  • Малайзія — телевізори, відеокамери, МФУ, спліт-системи
  • Китай — занурювальні блендери, м'ясорубки, мікрохвильові печі, мультиварки, хлібопічки, електропечі, кофемашини, соковижималки, чайники, термопоты, праски, машинки для стрижки волосся, епілятори, електробритви, фотоапарати, спліт-системи

Подивитися всі товари марки Panasonic


Philips

Philips — торговельна марка споживчої електроніки, побутової техніки для кухні і дому, а також товарів для краси і здоров'я.

Компанія Koninklijke Philips N. V. (англ. Royal Philips) з'явилася в 1891 році як невелика фабрика з виробництва електричних лам. Тепер це міжнародний концерн, діяльність якого ділиться на три напрямки:

  • охорона здоров'я
  • світлові рішення
  • споживчі товари

У 2012 році Philips і один з найбільших світових виробників комп'ютерних моніторів і РК-телевізорів TPV Technology (бренд AOC) створили спільне підприємство під назвою TP Vision.

Частки були розподілені так: 70% нової компанії отримала гонконгська TPV Technology, а 30% — концерн Royal Philips. Саме TP Vision сьогодні займається виробництвом телевізорів під брендом Philips.

Країна збірки техніки залежить від типу продукції:

  • Росія — телевізори
  • Китай — DVD-плеєри, мікрофони, навушники і гарнітури, блендери, м'ясорубки, міксери, мультиварки, тостери, хлібопічки, кавоварки, соковижималки, пароочищувачі, пилососи, праски, машинки для стрижки волосся, фени, щипці та плойки для укладання волосся, бритви
  • Румунія — кавоварки
  • Італія — кавоварки
  • Чехія — міксери
  • Угорщина — міксери, кухонні комбайни
  • Сінгапур — чайники
  • Польща — чайники, пилососи
  • Південна Корея — очищувачі та зволожувачі,
  • Індонезія — праски, машинки для стрижки волосся
  • Сінгапур — праски
  • Нідерланди — праски з парогенератором, бритви
  • Великобританія — молоковідсмоктувачі

Подивитися всі товари марки Philips


SAMSUNG

SAMSUNG — південнокорейський бренд, який належить одному з найбільших виробників електроніки і побутової техніки — транснаціональної корпорації Samsung Electronics.

Слово «Самсунг» в корейській мові означає «три зірки».
Компанія Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd — один з світових лідерів в області виробництва електроніки, побутової техніки, засобів мобільного зв'язку, напівпровідників, телекомунікаційного обладнання, чіпів пам'яті, жк-дисплеїв.

Компанія є дочірнім підприємством фінансово-промислової групи Samsung Group.

У загальній складності в штаті компанії працюють понад 300 000 чоловік.

Основні напрямки бізнесу Samsung Electronics:

  • Device Solution (виробництво напівпровідників і РК-дисплеїв)
  • Digital Appliance (виробництво побутової техніки)
  • Digital Media ("цифрові медіа технології)
  • Telecommunication Network (інформаційні технології та телекомунікації)

Країна збірки залежить від типу продукції:

  • Південна Корея — холодильники (однокамерні, двокамерні, багатокамерні та Side by Side), морозильники, планшети, смартфони
  • Польща — двокамерні холодильники
  • Китай — холодильники Side by Side, витяжки, варильні панелі, посудомийні машини, домашні кінотеатри, МІКРОХВИЛЬОВІ печі, спліт-системи, пилососи, смарт годинники, фотоапарати
  • Росія — пральні машини, телевізори, dvd-плеєри, музичні центри
  • Малайзія — СВЧ печі отдельностоящие і вбудовані, спліт-системи
  • В'єтнам — пилососи, планшети, смартфони
  • Таїланд — електричні варильні панелі, духові шафи

Подивитися всі товари марки Samsung


SONY

SONY — японський бренд під яким випускається домашня і професійна електроніка, ігрові приставки та інша високотехнологічна продукція.

Sony Corporation   японська транснаціональна корпорація. Була заснована в 1946 році (тоді вона називалася Tokyo Telecommunications Research Institute ). Штаб-квартира розташована в Токіо.

Асортимент компанії Sony — телевізори, аудіо - та відеотехніка, портативна електроніка, фотоапарати, відеокамери, ноутбуки, планшети, телефони, ігрові консолі і мнгое інше.

Також Sony — один з найбільших медиаконгломератов, власник звукозаписної марки Sony Music Entertainment, кіностудій Columbia Pictures і TriStar Pictures.

Країна збірки техніки залежить від типу продукції:

  • Словаччина — телевізори
  • Китай — DVD - і Blu-ray плеєри, музичні центри, mp3-плеєри, навушники і гарнітури, планшети, приставки PlayStation, смартфони, смарт годинники, фотоапарати
  • Малайзія — музичні центри, відеокамер
  • Таїланд — фотоапарати

Подивитися всі товари марки Sony


Tefal

Tefal — відома французька торгова марка дрібної побутової техніки для кухні, посуду та аксесуарів.

Компанія Tefal заснована у Франції в 1956 році Марком Ґреґуаром. Компанія стала широко відома завдяки нанесенню на алюмінієвий посуд антипригарного покриття — тефлону, розробленого американською компанією DuPont. «Teflon» — це запатентована торговельна марка.

Назва бренду «Tefal» походить від слів «Teflon» і «aluminium».

У 1968 році Tefal стає частиною корпорації Groupe SEB, якій належать такі торгові марки як Rowenta, Moulinex, Krups та ін. На російському ринку продукція Tefal з'явилася в 1982 році.

Подивитися всі товари марки Tefal


Rowenta

Rowenta — торгова марка, під якою випускається дрібна побутова техніка та товари для індивідуального догляду.

Передісторія заснування компанії Rowenta почалася в 1884 році. Тоді житель Німеччини Роберт Вейнтрауд створив фірму Вейнтрауд і Ко. (Weintraud & Co.) Через деякий час, в 1909 році, він зареєстрував бренд Rowenta. Але продукція тієї епохи несхожа на сучасні вироби. Тоді випускали все необхідне для куріння, канцелярські товари та туалетні приналежності.

Сьогодні Rowenta пропонує своєму споживачу близько 90 найменувань продукції. Найактуальніші речі, це товари, які найбільше цікавлять жінок, дівчаток: фени, прилади спеціально для укладання волосся, комплекти для манікюру, унікальні і модні дзеркала, а також гідромасажні ванни. Але також під цією маркою сьогодні випускають праски, нагрівачі, очисники повітря, пилососи, вентилятори. Крім цього, фірма день за днем розширює асортимент продукції.

Крім розробки і вдосконалення своїх приладів компанія приділяє велику увагу їх зовнішньому вигляду і ергономічності, якими займаються самі талановиті дизайнери. Так, наприклад, над створенням прасок Advancer і Focus працювали італійські дизайнери брати Faltazi.

На поточний момент Rowenta є власністю міжнародної групи компанії Groupe SEB. Поряд з торговою маркою Rowenta Groupe SEB володіє такими брендами, як Tefal, Moulinex, Krups та ін

Подивитися всі товари марки Rowenta



Braun

Braun — німецький бренд дрібної побутової техніки та товарів для краси і здоров'я.

Компанія Braun GmbH була заснована в 1921 році і спочатку випускала комплектуючі для електроніки. Пізніше налагодила виробництво власних радіоприймачів. У 1941 році компанія випустила свою першу електробритву.

З 2005 року торгова марка Braun в категорії «краса і здоров'я» належить компанії Procter & Gamble. У категорії ж «дрібна побутова техніка» бренд Braun належить групі компаній De’Longhi Group.

Сьогодні асортимент продукції Braun ділиться на наступні категорії:

  • Гоління і догляд за тілом (електробритви, машинки для стрижки волосся)
  • Догляд за порожниною рота (зубні щітки під маркою Oral-B)
  • Догляд за красою (фени, стайлери, епілятори)
  • Техніка для здоров'я (вушні термометри, апарати для вимірювання тиску)
  • Техніка для кухні (кавоварки, кавомолки, тостери, блендери, м'ясорубки, соковижималки)
  • Техніка для дому (праски)
  • Годинник і калькулятори (ручні, настільні, настінні годинники; калькулятори)

Подивитися всі товари марки Braun


Saeco

Saeco — італійський бренд, під яким виробляються кавоварки та кавоварки.

Компанія Saeco International Group була заснована в 1981 році в Гаджо-Монтано (Болонья, Італія) і займалася виробництвом експрессо-кавоварок. Засновники — Серджіо Дзаппелла (Sergio Zappella) і Артур Шмед (Arthur Schmed).

До складу Saeco International Group входила компанія Spidem, заснована в 1984 році. Її напрямок — випуск бюджетних кавоварок торгової марки Spidem.

У 1999 році компанія придбала відомого виробника кавоварок — компанію GAGGIA. Її напрямок — виробництво ріжкових кавоварок еспресо.

У 2009 році компанію Saeco International Group викупила корпорація Philips. З 2010 року кавоварки стали випускатися під маркою Philips Saeco. Але вже в 2012 році було прийнято рішення про повернення марки Saeco і припинення використовувати подвійне назва бренду Philips Saeco.

Saeco — один з лідерів серед італійських виробників кавових машин для домашнього використання.

Подивитися всі товари марки Saeco


Krups

Krups — німецька марка, під якою виробляються кавоварки, кавоварки та інша техніка для кухні.

Компанія Krups була заснована в делеком 1846 році і займалася виробництвом пружинних ваг. Лише у другій половині XX століття компанія почала випуск кавоварок, кавомолок, міксерів і т. д.

У 1991 році Krups була придбана компанією Moulinex, а з 2001 року вони належать французькому консорціуму Groupe SEB.

Подивитися всі товари марки Krups


Delonghi

Delonghi — італійський бренд, відомий як виробник кліматичної та побутової техніки.

Компанія De’Longhi заснована в Італії у 1902 році. Сам бренд з'явився в 1975 році, коли Джузеппе Де’Лонги (Giuzeppe De’Longhi) створив перший масляний обігрівач і наніс на нього своє ім'я.

З 1980-х років De’Longhi активно скуповує інші компанії з заводами по виробництву побутової техніки. Їй належать великі бренди — Ariete, KENWOOD, Braun (дрібна побутова техніка).

Найбільш популярні продукти Delonghi — обігрівачі, кавоварки та кавомашини. Але асортимент набагато ширший і включає різноманітну техніку.

Під брендом Delonghi також випускається велика побутова техніка: окрема і вбудована. Її виробляє ліцензіат бренду   компанія Fisher & Paykel

Подивитися всі товари марки Delonghi


Karcher

Kärcher — німецький бренд, найбільший в світі виробник побутової та професійної техніки для прибирання.

Компанія Kärcher (повна назва Alfred Kärcher GmbH & Co. KG) була заснована в 1935 році в Штутгарті Альфредом Керхером як сімейне підприємство, діяльність якого була пов'язана з розробкою і виробництвом опалювальних систем.

Після отримання патенту на перший в Європі прилад для чищення поверхонь нагрітою водою під високим тиском компанія розширила свій асортимент виробленої продукції даними апаратами.

Після Другої світової війни компанія перебудовує свою діяльність і починає більшою мірою виробляти товари повсякденного попиту — пічки-буржуйки, настільні плитки, сільгосп причепи та інше.

І лише в 1974 році було прийнято рішення про зосередження на виробництві апаратів для чищення під тиском, яке в подальшому стало основним видом діяльності компанії.

З 1980 року компанія зосередилася над вирішенням питання очищення будівель і транспорту та виробляє різну очисне й прибиральне обладнання для промислового використання: підмітальні машини, підмітально-усмоктувальні машини, автомобільні мийки, установки для водопідготовки, апарати для чищення сухим льодом.

З 1984 року Kärcher виходить на ринок кінцевого споживача і вже на початку 90-х років завойовує його, пропонуючи прилади для побутового використання: пилососи для вологого і сухого прибирання, пароочищувачі, склоочисники, системи  зрошення і насоси для саду, а також автоматизовані роботи-пилососи.

В даний час компанія Karcher є найбільшим у світі виробником клінінгового обладнання в побутовому і промисловому застосуванні. В компанії працює понад 6000 людей по всьому світу, а річні обороти становлять понад $1 млрд.

Країна-виробник Kärcher — Німеччина, Італія, Китай

Виробничі потужності компанії розташовуються в Німеччині, Італії, США, Бразилії, Мексиці та Китаї.

Подивитися всі товари марки Karcher


Silvercrest

Silvercrest - це доступна техніка і високі технології для будь-якого покупаетля. Надійна, міцна, практична і елегантна.

Вся продукція марки Silvercrest® проходить тестування у відповідності зі строгими критеріями безпеки в найвідоміших інститутах Німеччини.

Торгова марка Silvercrest є недорогий, але якісної побутової технікою для будинку і розробляється виключно суворо нормам і стандартам якості.

Бренд є частиною німецького холдингу Шварц Group, п'ятого за величиною роздрібного торговця в світі. Silvercrest продовжує розвивати амбітні плани і інвестувати в технології і виробництво своєї продукції.

Подивитися всі товари марки SilverCrest



Fagor

Fagor — іспанська торгова марка побутової техніки.

Компанія Fagor — одне з перших підприємств належать Mondragon Corporation (корпорації Мондрагон), заснована в 1956 році в Віторії (Іспанія) як невелика майстерня, коли 5 випускників професійного училища закупили обладнання для виробництва побутової техніки. Первинна назва компанії — Ulgor, утворене з перших літер прізвищ засновників, але в 1959 році було прийнято рішення про реєстрацію марки Fagor. Все виробництво майстерні перевезли з Вітторії в місто Мондрагон.

Одна з найбільш значущих подій за період існування Fagor стало придбання у 2005 році французької компанії Brandt у ізраїльської групи Elco Holdings і формування підрозділу Fagor Brandt у Франції. Всього в групу Fagor входило 3 підрозділи: вищезгадане Fagor Brandt (Франція), Fagor Mastercook (Польща) і Fagor Electrodomesticos (Іспанія). Група займала 5-е місце серед європейських виробників побутової техніки і мала 6% часткою ринку. Крім основної торгової марки Fagor, їй належали кілька інших брендів, відомих як в Європі, так і за її межами:

  • Aspes
  • Mastercook
  • Edesa
  • Sauter
  • Brandt
  • San Giorgio
  • Ocean
  • De Dietrich
  • Thomson
  • Vedette
  • Samet
  • Cristal

У 2013 році група Fagor терпить банкрутство. Французький підрозділ Fagor Brandt було передано під зовнішнє управління. Через деякий час його викупила алжирська компанія Cevital.
Підрозділ Fagor Electrodomesticos було поглинуто великої іспанської групою компаній CNA Group восени 2014 року. У тому ж році німецька корпорація BSH Hausgeräte збиралася купити польський підрозділ Fagor Mastercook.

Подивитися всі товари марки Fagor


Privileg

Privileg - Німецький бренд був заснований в 1964 р.  Продукція Privileg це високоякісний товар за низькою, доступною ціною. На ринку внутрішньому ринку Німеччини Privileg займає лідируючі позиції серед інших виробників побутової техніки.

Асортимент, що випускається виробником Privileg досить широкий, починаючи від дрібних побутових приладів: фени, чайники, праски, і доповнюючи домашній затишок такою технікою, як посудомийні та пральні машини, холодильники.

Бренд  "Privileg" у наш час займає стабільно високе місце на ринку побутової техніки в Україні.

Подивитися всі товари марки Privileg


Indesit

Indesit — італійський бренд великої побутової техніки, який належить міжнародній групі компаній Whirlpool Group.

Indesit Company (до 2005 року називалася Merloni Elettrodomestici) з'явилася в 1975 році. Очолив компанію один з членів сім'ї Мерлоні — Вітторіо Мерлоні.

Будучи провідним європейським виробником побутової техніки, компанія вийшла на міланську фондову біржу в 1987 році. Продукція компанії представлена під такими брендами, як Indesit, Hotpoint-Ariston, Scholtès (Франція).

У 2000 році Indesit Company придбала завод холодильників «Стінол» в Липецьку. Через три роки поруч був закладений перший камінь у будівництво заводу пральних машин.

В кінці 2014 року Indesit Company увійшла до складу американської корпорації Whirlpool.

Подивитися всі товари марки Indesit


Whirlpool

Whirlpool — американський бренд провідного світового виробника побутової техніки.

Whirlpool Corporation — найбільший світовий виробник «білої побутової техніки». Компанія існує на світовому ринку понад 100 років, на російському — більше 20. Сьогодні Whirlpool має понад 70 виробничих і технічних центрів по всьому світу і налічує більше 100 000 співробітників. Придбати продукцію компанії можливо в 170 країнах світу.

Перш ніж стати провідною корпорацією Whirlpool поглинула чимало інших виробників і їхніх брендів, посиливши свої позиції на світовому ринку побутової техніки:

  • 1957 рік — Whirlpool придбала пакет акцій Brasmotor S. A.
  • 1986 рік — поглинула компанію KitchenAid.
  • 2002 рік — купила провідного польського виробника побутової техніки Polar, S. A.
  • 2006 рік — поглинула корпорацію Maytag
  • 2014 рік — Whirlpool купила компанію Indesi

Таким чином, Whirlpool сьогодні утворює міжнародну групу компаній — Whirlpool Group, яка володіє безліччю торгових марок.

Ось деякі з них:

  • Whirlpool
  • Indesit
  • Hotpoint
  • Bauknecht
  • KitchenAid
  • Maytag
  • Amana
  • Jenn-Air
  • Brastemp
  • Consul

Подивитися всі товари марки Whirlpool


Ariston

Ariston — італійський бренд, виробник водонагрівачів та опалювального обладнання.

Історія Ariston починається з 1930-х років, коли Арістіде Мерлоні засновує компанію Industrie Merloni в Італії, і починає виробництво ваг. Пізніше, після смерті Арістіде, ця компанія була розділена на три частини між синами — Вітторіо, Франческо і Антоніо. Франческо Мерлоні очолив компанію Merloni Termosanitari, яка займалася водонагрівачами і ваннами.

У 1960-ті роки створюється бренд Ariston, і компанія починає виробництво електричних водонагрівачів, а в 80-е роки — газових котлів.

Сьогодні Ariston утворює групу компаній Ariston Thermo Group, портфель якої входять такі бренди, як Ariston, Elco Heating Solutions, Chaffoteaux, Racold, ATAG, Cuenod, Ecoflam, Thermowatt.

Компанія заслужила довіру споживачів в усьому світі, вже понад півстоліття продаючи обладнання в 150 країнах.

Подивитися всі товари марки Ariston


Moulinex

Moulinex — французька марка, під якою проводиться побутова техніка для кухні.

історія Свою компанія Moulinex початку 1922 році як виробничий цех в місті Белльвиль.

У період з 1989 по 1991 рр. компанія Moulinex надає такі підприємства як Swan, Girmi, Mallory, Vistar, Krups.

З 2001 року Moulinex входить до складу Groupe SEB.

Країни-виробники Moulinex — Китай, Франція, Росія

Подивитися всі товари марки Moulinex