5 правил при виборі техніки б.у.

25.07.2019

Як не обпектися на техніці БО або 5 простих правил як вибрати старий товар і залишитися задоволеним!

В Україні дуже популярний ринок товарів колишніх у вживанні. І це стосується не тільки автомобілів, але і побутових товарів та аксесуарів для дому. Всі ми потребуємо якісною, надійною і багатофункціональною техніці, за доступні гроші.

Як її знайти? Просто використовуйте наступні правила:

Правило 1е:

«Безкоштовний сир – тільки в мишоловці.»

Всім відомий вислів чітко відображає підхід у формуванні бюджету. Не варто гнатися за дуже низькими цінами. Поставте себе на місце продавця. У якому випадку Ви б продавали свій старий холодильник чи телевізор? Як правило є 2 причини:

- Або, якщо хочете поміняти на більш нову модель,

в тому випадку, коли  техніка себе зжила ( починає ламатися, постійно ремонтується, або ось-ось зламається).

У якому з цих випадків Ви б занижували ціну? Швидше за все в другому, так як якщо Ви хочете поміняти свою техніку на нову і при цьому ви повністю впевнені у своєму товарі, навряд чи  Ви будете віддавати його за копійки, а навпаки  - оцініть його по достоїнству.

Треба добре розуміти – не може коштувати телевізор 40-50 діагональ зі смарт тв 3-5 тисяч.

Правило 2е:

Купуємо в магазині, а не з рук.

Тут все дуже просто. В інтернеті безліч оголошень на таких порталах як ОЛХ, де звичайні люди пропонують свої товари. За великим рахунком – це гра в лотерею.  Так як Ви не можете бути до кінця впевнені в якості товару, що купується. Вам можуть пообіцяти і запевнити що все в порядку, а через тиждень після покупки, коли техніка ламається, Ваші претензії не знайдуть ніякої відповіді. Так що, як кажуть «пощастить – не пощастить»

У магазині можна частково себе убезпечити. У Вас є квитанція, адресу магазину, Ви можете переглянути товар в живу. Але що робити, якщо Ви хочете купити в інтернеті?

Тоді є кілька порад, як уберегтися від шахраїв. Отже :

  1. Якщо оголошення на ОЛХ – шукайте пропозицію від кампанії а не від приватної особи.
  2. Просіть вислати фото на вайбер
  3. Звертайте увагу на платні оголошення ( якщо товар рекламується менше ймовірність того, що він не якісний)
  4. Якщо Ви на офіційному сайті – оцініть якість сайту. Якщо сайт сучасний, значить в нього вкладаються гроші
    ( сайт нині річ не дешева ) Навряд-чи шахраї або недобросовісні продавці будуть це інвестувати.
  5. Зверніть увагу, чи є крім сайту – офф-лайн магазини.
  6. Є телефонія на сайті?
  7. Подивіться відгуки про фірму в інтернеті

Такі прості на перший погляд рекомендації – відсікають більшість недобросовісних продавців.

Правило 3е:

Ринок виробництва

Якщо Ви хочете придбати дійсно якісний товар, потрібно звертати увагу на техніку з Європи. При цьому наш ринок точно так само повний відомих брендів. Тому, важливо розуміти на ринок якої саме країни проводилася техніка. 
Якщо є вибір між BOSCH або  SIEMENS які робилися для європейського ринку або для країн колишнього СНД, то однозначно варто зупинити свій вибір на європейці.
Так само є багато брендів які робляться на внутрішній ринок країни. На відміну від нас, закордоном прийнято для своїх жителів робити на совість. Так що віддавайте перевагу БУ товарів які завозяться до нас з-за кордону.

 

Правило 4е:

«А покажіть що всередині»

Одне з найважливіших правил, яке допомагає не обпектися при купівлі бу техніки. Отже, Ви Знайшли те що шукали, ціна нормальна, зовні товар добре виглядає, продавці в магазині переконливо нахвалюють, ніби й причепитися ні до чого.

Саме на цьому етапі запитайте, чи проводилася діагностика? Якщо так, то попросіть надати список виконаних робіт та витратних матеріалів. Запитайте можливість огляду техніки з незалежним майстром.

В результаті Вам або відмовлять, або скажуть що техніка не диагностировалась і в ній все заводське, або Вам пощастить і Вам все нададуть з перерахованого вище списку. Чому пощастить?

Тому що Тільки продавець який на 100% впевнений у своєму товарі, надасть список робіт, матеріалів і дозволить огляд з фахівцем.

Якщо Вам скажуть що товар таким приїхав і не перевірявся – то швидше за все технічний стан залишає бажати кращого, так як не відомо, що насправді у нього всередині.

Якщо ж просто відмовлять – значить щось приховують. Або оригінальність внутрішніх деталей, або того що було зроблено, причин може бути дуже багато. Але факт залишається фактом – з Вами не до кінця чесні.

Правило 5е:

Уточнити за гарантію

Обов'язково вимагайте гарантію.  Уточніть хто займається гарантійним обслуговуванням. Третя компанія або є свій сервісний центр.

Зазвичай продавці які співпрацюють з сторонніми майстернями, неохоче виконують гарантійні зобов'язання, частіше за все знаходяться відмовки щодо причини поломки і  звернення фіксуються як не гарантійні.

Якщо ж у компанії де Ви плануєте зробити покупку є свій сервісний центр,  то це показник того, що вона дорожить своєю репутацією. У випадку проблеми або поломки вони намагаються якомога швидше відреагувати і вирішити питання.

Якщо Ви дочитали цю статтю до кінця – тоді ми Вас вітаємо. Тепер у Вас є 5 простих, але дуже важливих правил, які дозволять придбати якісну та надійну бо техніку.