Що потрібно знати при покупці пральної машини бу

24.11.2022

Вирішуючи придбати бу пральну машину, багато користувачів навіть не здогадуються, на які аспекти та критерії варто звертати увагу. Виникає безліч питань — від найпростіших до технічно складних, на які здатний відповісти фахівець, який тільки знає свою справу. Такими є співробітники нашого інтернет-магазину, які допомогли написання цієї статті.

Допомога від Berlin-market: відповіді на найпоширеніші питання про пральні машини

Чи має значення бренд?

Одне з питань, що часто ставляться, — чи можна купувати паперову машину того чи іншого виробника. Адже є клієнти, які цілеспрямовано обирають техніку, яка була у використанні, керуючись особистою думкою. І коли на вибір їм представляється відразу кілька брендів, то людина губиться.

Бренд справді має значення. І вибирати варто лише техніку від компаній, які можуть похвалитися бездоганною репутацією. Наприклад:

  • Бош;
  • Сіменс;
  • Електролюкс;
  • Самсунг;
  • Милі;
  • Вірпул.

Але важливо розуміти, що навіть затребуваний бренд іноді пропонує не найвдаліші моделі. Тому, наприклад, у пральні Бош, слід звертати увагу не тільки на саму фірму, але і цифрове значення, що йде після нього. Не варто соромитися вивчати додаткову інформацію в інтернеті, читати відгуки, звертатися за порадою до продавця.

чи можна купувати пральну машину бу

Який тип завантаження вибрати?

Щоб зрозуміти, чи потрібне вертикальне або горизонтальне завантаження, слід уважно проаналізувати власні потреби. Скажімо одразу, що пральні машини з фронтальним завантаженням за своїм функціоналом нічим не відрізняються від виробів, у яких білизна закладається зверху. Проте зовні різниця буде дуже помітною. І перше, що слід розуміти, де і як буде встановлена техніка. У ванній кімнаті або на кухні, а може, пралка повинна бути вбудовуваною, прикритою навісною дверцятами і стільницею.

Якщо немає жодних обмежень і вже відомо, як підключити пральну машину в конкретному приміщенні, можна вибирати будь-який з варіантів. Але як тільки з'являються нюанси, то слід добре подумати і відповісти на питання:

  • що більше подобається з естетичної точки зору;
  • чи хочеться спостерігати за процесом прання через спеціальне віконце;
  • куди краще відкривати дверцята - вгору або вбік;
  • чи буде верхня панель використовуватись як підставка для будь-яких предметів;
  • чи вистачає вільного місця для нової техніки.

В умовах обмеженого простору ми радимо зупиняти вибір на вертикальних моделях. Їм не потрібне додаткове місце збоку, оскільки кришка відкривається нагору. А на її внутрішній поверхні будуть розташовуватися відсіки для прального порошку та миючих засобів. Мінус такої конструкції - на ній не можна організувати тривале зберігання, оскільки панель постійно піднімається та опускається. Додатково що потрібно знати при покупці пральної машини бу з вертикальним завантаженням - вона має інші габарити. Навіть зовні можна побачити, що її форма не квадратна, а прямокутна. У свою чергу фронтальні моделі мають традиційний зовнішній вигляд з висотою 60 см і шириною від 30 до 60 сантиметрів. Зверху можна встановлювати мийку, столик, робочу поверхню. Однак важливо запам'ятати, що такі девайси вимагають вільного місця збоку, щоб віконце, що веде до бака, легко відчинялося.

Особливості завантаження білизни

Необхідно знати , як правильно завантажити пральну машину, щоб своїми діями не призвести до поломки. На жаль, більшість користувачів систематично порушує дані вимоги, через що трапляються як протікання, так і повний вихід техніки з ладу. Тому важливо звернути увагу на максимально допустиму місткість. Вона позначається у кілограмах. Це може бути 3, 5, 7 кг залежно від моделі. Менше речей класти можна, а ось більше – ні. До того ж не слід набивати повний бак великими речами, які під час прання заважатимуть один одному. І останнє важливе правило, яке впливає не на експлуатаційні властивості машинки, а на якість прання - сортування одягу за квітами.

Чек-лист перевірки техніки

Актуальне питання — що перевірити при купівлі бу льної машини на місці та в процесі роботи. Адже стає зрозуміло, що у торговому залі не вдасться повноцінно запустити техніку. Тому перше, на що звертається увага – технічні характеристики та зовнішній вигляд, а вже після набуття – тонкощі функціонування.

Слід поцікавитися, скільки років цьому приладу. Тому важливо знати, чи можна купувати пральну машину бу, якою виконав рік, п'ять чи десять років. Звичайно, чим новіша техніка, тим краще. Однак топові виробники можуть гарантувати, що навіть після п'ятирічної експлуатації, їх прилади працюють як годинник.

Подальший крок – уважний огляд корпусу. Що шукаємо: вм'ятини, подряпини, корозію. Найчастіше "рижики" з'являються в нижній або бічній частині. Відповідь на питання чи варто купувати пральну машину з проржавілими елементами очевидна. Йдемо далі та вивчаємо комунікації. Сюди належать патрубки, які можна помацати рукою. Необхідно оцінити якість ущільнювачів, перевірити їхню цілісність. Якщо машина має горизонтальне завантаження, то можна перевірити рівень "розхитаності" дверцят, працездатність замків.

Відразу після покупки слід провести тестування в домашніх умовах. Отже, як перевірити бу пральну машину: підключити техніку до мережі та водопроводу, запустити повний цикл прання. Під час роботи не повинні виникати підозрілі звуки, не характерні для побутового приладу, а також вода не повинна проливатись. Суха підлога стане підтвердженням повного порядку.

як перевірити пральну машину при купівлі бу

Чи бувають приховані неполадки?

Вкрай рідко трапляються форс-мажорні обставини, коли огріхи в роботі виникають навіть після ретельного огляду. Навіть знаючи як перевірити пральну машину при покупці бу, клієнти часом не доглядають деякі "особливості":

  • наявність неприємного запаху всередині барабана;
  • погана робота ТЕНу;
  • сильні вібрації, які потребують заміни підшипника.

З частиною проблем можна впоратися самостійно, інші вимагатимуть виклику майстра для проведення ремонту та заміни комплектуючих.

Безпека б/в техніки

Ще одна важлива рада стосуватиметься того, як продезінфікувати пральну машину відразу після покупки. Зробити це можна декількома способами:

  • додати до прання кисневмісні відбілювачі;
  • використовувати спеціальні засоби від накипу, бактерій та плісняви;
  • придбати спеціальні дезінфікуючі засоби для прання.

Перший запуск техніки повинен бути максимально допустимою температурі, щоб гаряча вода стала додатковим помічником для побутової хімії.

Чи можна купувати б/у машинку з рук?

Вибираючи, де купити пральну машину, краще віддавати перевагу спеціалізованим магазинам на кшталт нашого. По-перше, ми гарантуємо якість побутової техніки, оскільки особисто займаємось оглядом побутових приладів та заміною комплектуючих. По-друге, у нас можна отримати гарантію на кожний товар. По-третє, ми здатні організувати правильну доставку та встановлення.

Купуючи з рук, доведеться вірити на слово продавцю, вигадувати, як транспортувати агрегат. І це лише частина проблем, які можуть виникнути.

А може, варто накопичити на нову?

Таку пораду дають деякі люди своїм знайомим, які думають над тим, яку пральну машину купити бу або нову і не можуть ухвалити остаточне рішення. Звичайно, якщо йдеться про бюджетні бренди, то краще зібрати повну суму та придбати новий прилад. Але якщо хочеться професійний агрегат, а бюджет обмежений, то техніка, що була у використанні, стане гідною альтернативою.

Підсумки

Як висновок варто відзначити, що європейська побутова техніка перевершує своїх конкурентів за якістю та експлуатаційними властивостями. Знаючи базові правила як купити бу пральну машину, можна зробити вірний вибір, отримавши надійну помічницю за чесну ціну, яка прослужить довгі роки.