Як позбавитися від запаху в пральній машині

09.06.2020

Завдання пральної машини - видавати нам чисте і приємне білизна, що пахне свіжістю. Для цього ми шукаємо якісні і хороші пральні порошки, кондиціонери та освіжувачі, але тільки деколи після прання та сушіння одягу виявляється, що воно має неприємний запах. Часто ту ж проблему можна побачити і в самій машинці, коли при відкритті та під час завантаження білизни відчувається запах цвілі. Зазвичай головна проблема в самій машинці, тому і розбиратися треба з нею. Як прибрати неприємний запах з пральної машинки?

  • Машинка просто не може освіжатися і висихати. Це трапляється, тому що після прання ви відразу ж закриваєте дверцята і залишки вологи просто не можуть випаруватися. На це потрібен час. Так як багато мають пральну машинку у ванній або кухні, де немає можливості залишати відкриту дверцята, то краще буде прати перед вночі, щоб залишати відкритою машинку на всю ніч.
  • Після кожного прання потрібно витирати ущільнювач або манжету з гуми, тому що там часто залишається вода і залишки дрібного сміття. Часто в цьому місці з'являється цвіль чорного кольору. Якщо вона тільки з'явилася, то це нічого страшного і можна оперативно вирішити цю проблему, але коли там постійно цвіль, то вона почне просуватися вглиб і доведеться замінювати весь ущільнювач. Потрібно протирати гумку після кожного прання і час від часу протирати губкою із засобом для миття посуду.
  • Багато господинь використовують машинку і барабан для зберігання брудної білизни, а це зазвичай тягнеться кілька днів, перш ніж збереться повний набір для прання. Складність в тому, що в пральній машині так і підвищена вологість, а тепер вона взагалі не зможе висохнути, тому що тканина не дає випаровуватися воді. Крім того, брудний одяг і висока вологість - це відмінне місце для розмноження бактерій, плісняви. Краще використовувати спеціальну корзину для білизни.

Як почистити пральну машину від запаху?

Звичайно, краще взагалі не допускати появи запаху в машині, але якщо він все ж є, то не варто переживати. Побороти проблему можна самостійно в домашніх умовах. Для цього є кілька простих порад.

  1. Лоток і канал для миючих засобів часто забивається, тому його треба періодично чистити. Можна використовувати спеціальні засоби для миття та очищення.
  2. Зливний фільтр треба постійно очищати і видаляти звідти бруд, сміття, інакше від нього починає виходити поганий запах.
  3. Машинка недостатньо висихає. Залиште її на кілька днів з відкритими дверцятами і після прання завжди залишайте хоча б на пару годин.
  4. В машині може залишатися вода в шлангах зливу з-за неправильного підключення, але тоді краще звернутися до майстра.
  5. Зливний шланг або ущільнювач зносився і вимагає заміни.

Як прибрати запах в пральній машинці - накипу на Тені?

З-за накипу на нагрівальному елементі може з'явитися запах гнилі і вогкості. Особливо часто це буває, якщо ви перете на низьких температурах. Щоб уникнути цього, треба очистити ТЕН. Його можна дістати і поставити “відмокати” в лимонній кислоті з водою, або оцті, після чого треба промити його під водою, поки накип повністю не отлипнет. Або якщо ви не хочете доставити нагрівач, то можна засипати лимонну кислоту у відсік для порошку і включити прання на високій температурі.

Як прибрати запах з пральної машинки?

Прибрати запах в пральній машині зовсім нескладно, але краще правильно доглядати за нею і не допускати того, щоб проблема посилювалася. Хорошим рішенням буде раз у кілька місяців проводити профілактику і очищати всю машинку. Очищайте ТЕН від накипу, діставайте фільтри зливання та подачі води, мийте ущільнювачі… Це допоможе запобігти проблему. Якщо ж запах все таки з'явиться, то тепер ви знаєте, як швидко і легко від нього позбутися.

Купити сучасну пральну машинку в Україні ви можете в спеціалізованому інтернет-магазині Berlin Market.