Як вибрати BMX велосипед?

10.01.2020

BMX - це велосипеди, які відрізняються підвищеною міцністю і стійкістю до пошкоджень. Він має просту конструкцію, тут використовуються легкі, але надійні матеріали, щоб велосипед можна було зручно застосовувати для виконання трюків. Професіонали найчастіше шукають виріб під себе або замовляють індивідуальну розробку, але спортсменам-початківцям можна вибрати BMX-велосипед по основних характеристиках. 

Як підібрати BMX по зростанню?

Правильно вибрати BMX-велосипед по зростанню зовсім не складно, і для цього навіть не потрібно йти в магазин. Тут потрібно звернути увагу на ростовку рами (верхньої труби від сидіння до керма). Вона вимірюється в дюймах, і розмір впливає на швидкість навчання трюків власника. Наприклад, для зростання 160 см підійде 20,5 дюймів рами, а для зростання в 180 см - 21 дюйм.

Якісний і сучасний BMX-велосипед має масу переваг, дозволяє виконувати найскладніші трюки в будь-якій місцевості. Вибирайте виріб під свій зріст і свої параметри, щоб отримати найбільш підходящу модель.

Критерії вибору велосипеда BMX

Раніше BMX-велосипед був виробом, яке використовувалося тільки дітьми або підлітками. Але сьогодні вони стали популярними і серед дорослих, які захоплюються спортом і пробують себе у виконанні трюків. Щоб це було безпеки, потрібно знати, як підібрати BMX.

Сучасні BMX-велосипеди маю основні характеристики і особливості, на які потрібно звернути увагу:

  • Матеріал. Велосипед може виготовлятися з Cr-Mo (хромомолібденової сталі) або Hi-ten (звичайної сталі). Перший варіант більш легкий, відрізняється високим рівнем міцності, але він має велику вартість. Звичайна сталь трохи поступається за вагою і надійності, але він все ще залишається довговічним і безпечним, а також має меншу ціну.
  • Види. Є кілька типів велосипедів, які підходять як для вулиці, так і для професійного спорту або використання на насипах. BMX для початківців-новачків краще купувати вигляд “street”.
  • Підшипники. Краще, щоб вони були закритого типу, тоді деталі витримують великі навантаження, не забруднюються, а значить і строки використання вище.

 

Ще один фактор, на який багато хто звертає увагу - це вартість пристрою. Цей велосипед має ціну вище, ніж інші моделі, але якщо звертатися до правильного продавця, то можна купити і дешевше. Слід пам'ятати, що вартість не є основною характеристикою, і часто не впливає на якість та надійність.