Як вибрати сідло для велосипеда

16.07.2019

Купуючи велосипед, незайвим буде звернути увагу на встановлене на ньому сідло. Для більшості сучасних велосипедів у стандартну комплектацію входить пластмасове сидіння, виконане з полівінілхлориду з поролоновою підкладкою, покритої штучним матеріалом. Велосипедні сидіння цієї категорії є найдешевшими й не завжди можуть підійти, як з точки зору мети використання велосипеда, так і анатомічно для конкретної людини. Тому ідеальним варіантом буде індивідуальний підбір велосипедного сідла. Розглянемо можливі критерії, за якими можна підібрати сидіння для велосипеда.

Підбір сидіння по ширині і формі

Ширина велосипедного сидіння повинна задовольняти двом основним критеріям. По-перше,  сідло має бути достатньо широким для того, щоб умістилися сідничні кістки таза людини, по-друге, воно не повинно бути занадто широким, щоб убезпечити велосипедиста від постійного тертя об сідло внутрішніх поверхонь його стегон. Справа в тому, що відстань між сідничними кістками для кожної людини індивідуально, особливо між кістками чоловіків і жінок – у жінок воно на 3,5-4,5 см більше.

Основне навантаження під час їзди припадає саме на ці кістки. Якщо ж сидінні буде занадто вузьким, то велика частина навантаження перейде на м'які тканини промежини, що викличе здавлювання кровоносних судин і, відповідно,  недоток крові в область паху. Однак у деяких випадках використання дуже вузького сідла виправдано. Наприклад, професійні атлети, як правило, використовують вузькі сідла для перегонів, що пояснюється тим, що велогонщик на ньому практично не сидить, а постійно рухається і велика частина навантаження при цьому припадає на кермо з-за постійного нахилу тулуба вперед.

При катанні на гірському велосипеді по великих вибоїнах і ярах найбільш підійде вузьке сідло, оскільки не буде заважати крутити педалі. Широкі сідла більше підходять для міської комфортної їзди, а також для круїзерів, тобто там, де критична швидкість. Ну і, звичайно ж, для жінок неодмінно потрібно ставити тільки широкі сидіння зважаючи анатомічної будови стегон.

Навіть після короткої поїздки на велосипеді з недостатньо широким сидінням жінка починає відчувати дискомфорт в області тазу. Взагалі ж, виробники велосипедних сідел намагаються виділити сідла, призначені для жінок, прикрашаючи останні в різні кольори, щоб не було ніякої неясності з приводу його призначення.

За формою абсолютно всі сідла мають витягнутий вперед носик, який зазвичай буває довгим і тонким, щоб уникнути тертя з внутрішніми поверхнями стегон велосипедиста. Проте є і винятки – жіночі сідла, як правило, мають короткий носик, що дозволяє жінкам їздити на велосипеді в спідниці. 

М'яке або жорстке сідло?

М'яке сидіння годиться тільки для прогулянкової міської їзди на велосипеді. А у випадку, якщо необхідно розвивати великі швидкості або ж проїжджати великі відстані – більше підійде жорстке сідло. Це пояснюється тим, що м'яке сидіння продавлюється сідничними кістками велосипедиста і при цьому збільшується навантаження на м'які тканини промежини. Після тривалої їзди на велосипеді з м'яким сидінням шкіра промежини німіє, і одяг стає мокрою від поту. Якщо ж жорстке сідло, то в цьому випадку навантаження розподіляється рівномірно, і велосипедист почувається комфортно.

Матеріал сидіння

Як вже було сказано вище, більшість сучасних автомобілів оснащуються сідлом з недорогої пластмаси. Природно, це позначається на якості їзди. Виробляються, звичайно, сидіння і з якісних пластмас, але коштують дуже дорого – не менше 100$. Крім пластмаси, в якості матеріалу для сідла може використовуватися шкіра або шкірозамінник. Шкіра є ідеальним варіантом, оскільки після декількох тижнів катання таке сидіння в місцях дотику набуває форму тіла, що робить їзду на велосипеді дуже приємною і комфортною. Що стосується кожзамінників, то кожен з них має серйозні недоліки. Наприклад, дерматин має властивість швидко стиратися, а стретч-шкіра дуже слизька, хоча і володіє достатньою міцністю. Як варіант може бути використання додаткового шкіряного чохла, надеваемого на сидіння. Але при цьому треба враховувати, що сідло при цьому стає більш широким і м'яким.    

З пружинами або без?

При швидкісному катанні, коли велика частина маси тіла велосипедиста припадає на кермо – пружини в сідлі не потрібні. Якщо ж людина їздить прямо, тоді, звичайно, пружини не завадять для більшої комфортності за рахунок демпфування при їзді по нерівній дорозі. Критерій може бути такою – у разі високо піднятого керма краще встановлювати сідло з пружинами, у разі ж висоти керма на рівні сидіння і нижче, сідло можна встановити і без пружин.