Як заклеїти камеру велосипеда

09.06.2020

Прокол велосипедної камери - це проблема, яка не з чуток знайома практично кожному любителю велоспорту. Особливо про цілісність коліс повинні задуматися ті люди, які рівному асфальту воліють гірські стежки, яри і траси підвищеної складності. 

Як заклеїти камеру велосипеда: ремонтний набір

Відновлення цілісності пробитою камери велосипеда - процес, який не відрізняється підвищеною складністю. Але, для цього вам необхідно мати такі обов'язкові та додаткові інструменти:

  • Клей.
  • Латка.
  • Ключі і шестигранники для коліс.
  • Ємність з водою для визначення місця проколу.

Якщо заклеїти камеру необхідно вдалині від цивілізації, досить буде спеціального гумового клаптя і клею. При необхідності відновлення коліс велосипеда, зробити це можна практично в будь-яких умовах.

Як заклеїти камеру: стандартні кроки

Щоб відновити цілісність велосипедної шини, необхідно слідувати простим рекомендаціям:

  • Демонтаж колеса. Для цього потрібно від'єднати гальма, зняти крила, відкрутити болти і акуратно зняти колесо.
  • Витяг камери. Зробити це можна за допомогою викрутки або будь-якого іншого плоского предмета. 
  • Пошук місця пошкодження. Зробити це досить просто - помістіть накачану камеру в таз і по утворенню бульбашок визначте місце проколу. 
  • Заклеювання. Після очищення поверхні камери, на її поверхню необхідно нанести клей, після чого накласти латку. Згідно інструкції, клей може наноситися як на одну поверхню, так і на дві.
  • Збір колеса. Після усунення пошкодження камери, перевірте її цілісність за допомогою тієї ж ємності з водою. Якщо все добре, збираємо колесо і велосипед готовий до подальшої експлуатації.

Що робити, щоб не думати про те, як заклеїти велосипедну камеру?

Щоб запобігти пошкодженню велосипедних коліс, необхідно виробляти правильне їх накачування. Якщо камера накачана слабо або дуже сильно, це може призвести до її розриву. Крім цього необхідно вибирати “чисті” дороги. Нерідко колеса велотранспорту пошкоджуються через проколів гострими предметами, такими як цвяхи, дріт, скло і так далі.

Якщо відновити камеру немає можливості, в інтернет-магазині Berlin Market увазі покупців представлений широкий асортимент комплектуючих для велосипедів. Пропонована в Україні продукція відрізняється високою якістю, оригінальністю, тривалим терміном експлуатації і доступною ціною.