Які бувають велорами

16.07.2019

Одностайної думки про те, який матеріал для рами більш придатний - ні. Людина володіє тим або іншим типом конструкції, в будь-якому випадку буде звеличувати гідності саме свого байка. Так що для більш адекватного сприйняття реального стану справ, варто враховувати як погляди велосипедистів професійної спрямованості, так і думку самих виробників. Також у статті буде враховано і думку фахівців розбираються в міцності матеріалів і визначають довговічність виготовлених з них конструкцій. Тому ця тема вийшла досить об'єктивної і  доступно викладена.

ХАРАКТЕРИСТИКИ МАТЕРІАЛІВ, З ЯКИХ СТВОРЮЮТЬСЯ РАМИ І ЇХ ВИРОБНИКИ

Тему - рами: матеріали і виробники, почнемо з розгляду характеристик матеріалів, з яких виробляються рами для велосипедів-MTB. Це послужить того, щоб конструктивні відмінні специфікації рам вироблених з кожного представленого нижче матеріалу, стали більш зрозумілими пересічному обивателю.

Думається що всі помічали наскільки більш масивними є рами з алюмінію щодо сталевих конструкцій? У сталі коефіцієнт жорсткості на висоті, в алюмінію, залежно від складу сплаву скромніше, а у титану середній показник. Природно, що ця цифра вище, тим матеріал більш міцним вважається. Чому ж в такому випадку не всі сталеві рами? Відповідь спливає при порівнянні щільності цих матеріалів — від неї прямо залежна маса рами.

Відповідно, чим вище показник щільності металу, тим він важче буде. По цифрам можна зрозуміти, чому сталь важче майже в три рази алюмінію і чому вона в три рази жорсткіше. Титан виявився на оптимальному місці. Однак у продажу, частенько зустрічаються саме рами з алюмінію, ну а «оптимальний» титан в живу насправді мало хто спостерігав. На ринку можна зустріти ще і більш екзотичний компонент — карбон. Але про нього в самому кінці.

Сталь

Матеріал є найбільш простим в обробці, тим самим і пояснюється його низька собівартість. Такі конструкції виготовляється із звичайної Hi-Ten сталі і виробляються в Сінгапурі і звичайно ж в "велосипедному" Китаї. Спочатку у велосипедів гірського типу рами були саме з Хай-Тен сталі. У цього виду рами звичайно буде й один істотний недолік - можливість появи корозії. Однак при належному догляді все повинно бути в порядку.

Виробляються рами і сплавів (Cro-Mo) хромомолибдену. У таких конструкціях також застосовується технологія батінгу. Така методика дає можливість у різних ділянках створювати різну товщину труб, що дозволяє робити їх більш легковажним і водночас міцними. Однак подібні конструкції на порядок дорожче собівартості. Виробників таких виробів на ринку досить не густо — Marin, Jamis, Kona.

Магній

Сьогодні з магнію виготовляються самі легкі рами, проте в них є один недолік — вони нажаль самі недовговічні. Виробники: Таванская Merida і РоссийскийLitech. Досить таки багато професійні спортсмени вважають магній матеріалом досить ненадійним. І це насправді так і є, він ще мало досліджений, однак знайшов широке застосування у виробництві амортизаційних вилок для MTB.

Алюміній

Рам виготовлених з чистого матеріалу, в природі просто не існує. З тієї причини, що алюміній відноситься до м'яких матеріалів, він поєднується в сплаві з магнієм, кремнієм, іноді скандиием або цинком. Кращими рамами котируються зроблені американським брендом Cannondale. До гідним можна віднести ще й такі імена як: Marin, Trek, Specialized, GT (виробництво США); Wheeler (виробництво Німеччина); Giant (Тайвань).

Титан

Конструкції з цього матеріалу експлуатують в професійних спортивних змаганнях. Дивуватися тут нічому, в цьому матеріалі злилися воєдино переваги алюмінію, так і плюси сталі. В добавок, термін експлуатації подібних конструкцій не одне десятиліття. Першокласні титанові рами виготовляють такі виробники як Mongoose (Америка) і Wheeler (Німеччина). Вироби з титану, як і алюмінієві являють собою сплав, однак він дорожче, і в ньому мають місце ванадій і алюміній.

Карбон

Його досі багато обивателі вважають посереднім, але це даремно. Якісні конструкції з карбону пропонують такі виробники: Klein, Cannondale, Trek, GT і деякі інші. Що стосується карбону, то матеріал металом не є — це вуглепластик. У ньому вуглецеві волокна склеєні між собою потужним клеючим речовиною. Цей матеріал один з усіх, в якому можна покращувати таку якість, як твердість не тільки в конкретній області рами, але й у потрібному напрямку, там де це необхідно. Конструкції з такої вуглепластика можна виготовляти найрізноманітнішої форми, при цьому вони не будуть втрачати в жорсткості.

Підсумовуючи тему - рами: матеріали і виробники, можна сказати наступне: новачкам буде найбільш резонно зупинитися на Cro-Mo або рамах зроблених з алюмінію, так як карбонові вироби і титан все-таки атрибутами профі-велосипедистів є і собівартість таких виробів непомірно висока. Але все-ж, якщо байк купується надовго, любителям варто звернути свій погляд на інші матеріали. Той же титан прослужить вам довго і надійно. Хоча його ремонтопридатність процес вельми тяжкий, все-таки з-за його високої міцності проблем з ним бути не повинно. Винятком можна вважати крайньою мірою екстремальні випробування, однак вони, як правило, не для любителів. Ну а висока собівартість з часом повинна себе виправдати.

Потрібно враховувати не тільки сам матеріал, але ще і якість виготовлення. Часто так буває, що найгірший матеріал але від солідного виробника, перебиває маловідомий бренд який пропонує елітарний вид.

Варто також відзначити і той факт, що якість велосипеда в цілому, залежить від кондицій комплектуючих з яких він зібраний, а ось брендами зарекомендували себе в цій справі є японці Shimano і американці Sram.

Всі авторські статті будь-який передрук заборонена.