V-brake або дискові гальма

16.07.2019

При покупці сучасного велосипеда кидається в очі помітна різниця в ціні на ці транспортні засоби. Не маловажне значення тут має тип гальмівної системи, встановленої на велосипед. Існує досить чітка градація гальмівних систем, відповідно до якої вони поділяються на обідні (V-brake) і дискові. Перші є механічними, а другі можуть бути як механічними, так і гідравлічними, тобто, коли зусилля від гальмівної ручки на колодки передається за допомогою гальмівної рідини. Загальними елементами обох систем є гальмівні ручки, розташовані на кермі, вичавлюючи які, велосипедист створює зусилля для передачі його до гальмівних колодок - ще одного спільного елементу системи. Гальмівні колодки в свою чергу впливають на колесо і уповільнюють його обертання, аж до повної зупинки. Всі інші елементи відрізняються між собою залежно від типу гальмівної системи. Розглянемо кожну з систем.   

Ободная система V-brake

гальма прийшли на зміну своїм застарілим «побратимам» - барабанам, кліщів, кантилеверам і ролерам – і зробили свого часу справжню революцію в побудові гальмівних систем. У таких гальмах колодки впливають на обід колеса за рахунок сил тертя і уповільнюють його обертання. Це відбувається за рахунок синхронної роботи двох важелів, що встановлюються на рамі велосипеда. На важелях закріплені гумові колодки, які притискаються з обох сторін до обода колеса. Для точного регулювання ходу важелів можна скористатися спеціальними регулювальними гвинтами, установленими на важелях. Зусилля натискання гальмівної рукояті тут передається за допомогою троса, що з'єднує гальмівні колодки і забезпечує їх синхронний перебіг.

Підсумуємо і виділимо позитивні характеристики:

  • дешевизна
  • ефективність
  • простота конструкції
  • малий вага
  • універсальність          

Завдяки зазначеним характеристикам гальма V-brake встановлюються на половину велосипедів різних категорій, включаючи дорожні, гірські та ін. Проте, як і будь-які інші системи та механізми, вони також мають ряд недоліків:

  • мала чутливість
  • нестабільність
  • стирання обода і колодок

Під чутливістю тут мається на увазі ступінь впливу навіть слабких натискань на рукоять гальма на обід колеса. І чим вона вище, тим оперативніше буде здійснюватися зворотній зв'язок, а значить і реагування гальмівної системи на передане зусилля, створене натисканням на важіль гальма. При малій чутливості система буде інерційною і мало придатною до експлуатації.

Нестабільність таких систем пов'язана, насамперед, з їх конструктивними особливостями. Так, наприклад, із-за впливу гальмівних колодок безпосередньо на обід колеса велике значення має «правильність» колеса, тобто, наявність «вісімки» виключено, оскільки при цьому не буде постійного щільного контакту колодки з ободом колеса, з-за чого результат гальмування буде непередбачуваний. Крім того, погодні умови можуть впливати на стабільність гальмування. Це викликано тим, що при попаданні води, бруду і масла на обід колеса не буде надійного контакту обода з колодками, що негативно позначиться на ефективності гальмування.

Ну і, звичайно ж, постійний контакт колодки з ободом колеса рано чи пізно стане причиною стирання як самих колодок, так і обода колеса.   

Дискові гальмівні системи

Дискові гальма є більш просунутим варіантом. Тут усуваються багато недоліки, властиві ободним гальмівних систем. Їх головна відмітна особливість – наявність гальмівного диска, жорстко закріпленого на осі колеса і синхронно обертається разом з ним. Самі гальмівні колодки переміщуються з допомогою поршнів, що мають вільний хід в межах каліпера – спеціального циліндра -, впливаючи при цьому на гальмівний диск з обох сторін, що і забезпечує гальмування. Гальмівні диски робляться з прорізами, щоб процес гальмування був плавним і ефективним. Крім того, завдяки наявності прорізів вода, що потрапила на диск, не буде на ньому затримуватися. Зусилля від натискання на гальмівну ручку тут може передаватися як механічним шляхом за допомогою троса, так і гідравлічним – за допомогою гальмівної рідини, що циркулює в межах гідролінії. Для зберігання рушійною рідини в системі присутній ще один елемент – спеціальний бачок. При натисканні на гальмівну ручку під дією тиску рідини зусилля передається на поршні, які, в свою чергу, і переміщують колодки, стискаючі гальмівний диск. Для повернення у вихідне положення після припинення гальмування, між колодками встановлюється повертаюча пружина, що вивільняє гальмівний диск і таким чином звільняючи колесо.

Можна виділити основні позитивні характеристики дискових гальмівних систем:

  • висока чутливість
  • плавність роботи
  • стабільність

Висока чутливість тут забезпечується в основному завдяки високому ККД передачі зусиль від гальмівної ручки до гальмівного диска, особливо в гідравлічних гальмівних системах. Стабільність роботи системи пов'язана з тим, що погодні умови вже не так сильно впливають на її роботу, завдяки конструкції механізму гальмування і конфігурації гальмівних дисків. Що ж стосується впливу наявності викривлень колеса у вигляді «вісімки», то такий вплив практично зводиться до нуля через відсутність контакту гальмівних колодок безпосередньо з ободом колеса, чого не скажеш про ободних системах.

До основних недоліків дискових гальмівних систем можна віднести:

  • дорожнеча
  • складність обслуговування і ремонту

Всі авторські статті будь-який передрук заборонена.