Зимові велосипеди

16.07.2019

Знаєте яка пора року викликає найгірші емоції у гірських велосипедистів? Вірно, зима! Проте це не перешкода для тих, хто душею вболіває за гірські поїздки. Фанати вигадують найрізноманітніші способи, що б їх велосипед не припадав пилом цілу зиму в гаражі.

найдешевший і простий спосіб зробити зимові поїздки на велосипеді реальністю — придбати зимові шиповані колеса і кататися на них полурасчищенной дорозі. Серед любителів «вело-відпочинку» зустрічаються і такі варіанти, коли вкручуються шурупи в літню гуму з її внутрішньої сторони. Цей випадок хороший для пересування по снігу під яким земля, однак для асфальту це не найкращий вихід. Зате він практичний і економічний. Якщо ви все-таки зважитеся покататися по зледенілій жорсткій поверхні, то рекомендується використовувати укорочені шурупи, які будуть виглядати на 2-4 мм. 

Ktrak

На допомогу любителям покататися по сніжку на ринку є система Ktrak. За допомогою цього пристрою можна переробити свій велосипед в зимовий варіант. Система ця вельми екзотична і якщо придивитися, то ви побачите в ній концепцію снігохода і не помилитеся. Працює вона за тим же принципом, проте роль силового агрегату грають ваші ноги.

Велосипед Ktrak

Попереду встановлюється лижа, а ззаду монтуються гусениці. За розмірами ваш велосипед звичайно трохи подовжиться, але рама і вилка залишаться колишніми. Система ця низькою собівартістю не виділяється — 500$ доведеться викласти спраглим безпечної та ефективної зимової їзди. Варто також зазначити, що Ktrak абсолютно не призначена для руху по землі, асфальту, каменів тощо.

Fatbike

Цей варіант зимових велосипедів на перший погляд від звичайного нічим не відрізняється, проте це тільки на перший погляд. Байк видає товщина коліс — приблизно 4 дюйма. Для порівняння, у літнього варіанту розмірність 1,9-2,5 дюйма. Природно, за таких «товстих» розмірів поставити їх на стандарт не вдасться, тому є спеціальна рама з товстими колесами, де зимова пара входить в комплектацію, тому і носить назву Fatbike.

за Допомогою контактної плями не малої площі між велосипедом і поверхнею дороги, ви будете надійно чіплятися за сніговий покрив. До того ж низький тиск в шинах, приплюсувати до цього ще м'який сніг та за підсумком амортизаційні вилки можна не ставити. Також на таких «жирних» колесах можна сміливо підкорювати пісочні або ж заболочені простори.

Fatbike можна робити універсальним і використовувати його в будь-який сезон, доведеться лише трохи доплатити. Є бренди, які пропонують подібні рами: Innova, Surly і Vicious Cycles. Таке доповнення як і попереднє теж грошей буде коштувати не малих - 500-800$. На такому байку можна їздити як за межами міських вулиць, оскільки в їх межах.

Ice Bicycle

Це американська розробка призначена для подолання зледенілій місцевості та місцевості з льодом при знижених температурах. До зимових велосипедів відноситься в самій безпосередній ступеня. Конструкція має у своєму розпорядженні досить масивні колеса, тому і їздити на ньому вже досить важко. Такий байк просто не призначений для фізично слабких людей, навіть більше, в його основі лежить велосипед американських спецназівців - ETB-X1. Ice Bicycle не має комфортабельністю, а назва байк, підходить йому набагато більше ніж іншим представникам «веломира». На цьому пристрої будуть працювати всі групи м'язів, але якщо їх все ж не буде вистачати, передбачений варіант з електродвигуном.

Собівартість цього примірника звичайно доведеться по кишені тільки дуже заможним людям — 7 650$ з електродвигуном Hanebrink. Без електрики байк буде коштувати 3500$.

Як бачимо з переліченого, зимові велосипеди не з розряду дешевого задоволення, а тому варто звернути свою увагу на більш низьку по собівартості модернізацію "паркетних".

Дана стаття захищена автроским правом. Будь-який передрук заборонена.